Det mener de studerende

STUDIEMILJØ: En rundspørge søndag blandt Odenses studerende gav forskellige bud på, hvor Odense står på vejen mod målet som studieby nummer ét, og hvilke mangler den fynske hovedstad besidder.

Af JAN BJARKE NIELSEN OG ANDERS TYSTRUP
Fotos: ANDERS TYSTRUP

Mie Dam Sørensen, 23 år, der læser til ergoterapeut, mener ikke, at der er nok tilbud for unge ved siden af deres studier.
– Det er vildt at tro, at Odense kan blive studieby nummer ét. København har så mange tilbud til unge og er meget større. Det kommer Odense aldrig på højde med, siger Mie Dam Sørensen, der er født og opvokset i Odense.
– Jeg var også i tvivl, om det skulle være Odense, jeg læste i, da jeg startede mit studie. Men det var i den sidste ende venner og familie, der trak. Ikke fordi Odense er en bedre studieby, fortæller hun.

Mie Dam Sørensen


Katrine Adriansen
Katrine Adriansen, 25 år, medicinstuderende, savner et bedre byliv i centrum af Odense.
– Der er ikke så mange steder at gå i byen i Odense, hvis man for eksempel sammenligner med København. Det er det samme med antallet af caféer. I Odense er der kun få, og de er meget ens i udvalget, siger hun.
– Og så synes jeg også, det er synd, at der ikke kommer flere mennesker på Studenterhuset. Det er herligt, at der så tit er meget dér, men ikke særlig fedt, når der ikke er nogen mennesker.

Luke Treingrove, 18 år, udvekslingsstudent fra Australien er lige landet i Danmark og har derfor ikke det store kendskab til studieforholdene i Odense.
– Men mange af de andre udvekslingsstudenter roser byen, fordi den har en god atmosfære, fortæller Luke på aussie-engelsk.
– Og så er det rart, når man kommer til et nyt og fremmed sted som Odense, at der er andre af min slags til at tage imod én, siger han.

Luke Treingrove


Sølvi Joensen
Sølvi Joensen, 23 år, færing, biologistuderende bor på Kaj Munk-kollegiet i Hjallelse i den sydlige del af Odense.
– Jeg mener godt, at bybusserne kunne være bedre. Normalt ta’r jeg cyklen frem og tilbage, men når jeg endeligt skal bruge bussen, kører den aldrig, mener Sølvi Joensen, der har været i Danmark i et år.
– Desuden kunne det være godt, hvis alle kollegierne var samlet ét sted. Det ville gi’ et langt bedre studiemiljø, forklarer færingen.

Mie Dillingkjær, 21 år, medicinstuderende, synes, at Odense har en kæmpe fordel, fordi universitetet ligger så langt væk fra byens centrum.
– Det giver sådan en naturlig afstand mellem studierne og så livet ved siden af, fortæller Mie Dillingkjær, der også ser det som en fordel, at kollegierne ligger så spredt, som de gør.
– Og så er DSIO en herlig ting. Det er fedt, at man kan lære andre på tværs af uddannelserne gennem noget andet end bøger og foredrag, mener hun.

Mie Dillingkjær


LÆS OGSÅ:


10/01/00 © Ugejournalen