Odense - et StudieLivsKontor værd

En af personerne bag StudieLivsKontoret, David Arnholm
David Arnholm har sammen med Brian Lindskov Larsen og Jesper Jørgensen forelagt projektet StudieLivsKontoret for Odense Kommune. Et forslag til hvordan Odense kan blive bedre som uddannelsesby.

STUDIEMILJØ: David Arnholm er en af mændene bag StudieLivsKontoret. Et projekt, der i disse dage nærlæses i Odense Kommune. Resultatet kan blive en lys og festlig fremtid for studiemiljøet i Odense.

Af JAKOB MOLL
Foto: ANDERS TYSTRUP

CENTRUM: Der sker sgu' aldrig noget i Odense. Hvornår slipper jeg væk fra det hul?

Sådan er der givetvis mange af Odenses studerende, der har det. Men måske bliver Odense byen, hvor ungdomskulturen endelig opnår opmærksomhed fra de gråsprængte bureaukrater, der i andre studiebyer sidder solidt på tegnebogen. Med StudieLivsKontoret får studiemiljøet i Odense et organ til at samle trådene, dyrke initiativerne og sætte fut i et ellers hensygnende studiefællesskab.

I hvert fald hvis det er op til 23-årige David Arnholm og hans to projektkammerater. De blev alvorligt trætte af studieby-debatten. Sammen tæskede de nogle visioner sammen i et projektforslag, og sendte pakken til kommunens studieby-udvalg.

– Vi sad en aften og snakkede om, hvor tam diskussion var blevet. Der blev kun sludret om små, enkle tiltag. Vi lavede vores oplæg på et par dage - men det var alt sammen ting, vi havde snakket om i årevis, forklarer David Arnholm.

Hjælp til græsrødderne

Idéen om StudieLivsKontoret skulle vise sig at være det eneste gennemarbejdede projektforslag, kommunen modtog i forbindelse med debatten om Odenses fremtid som landets studieby nummer ét. Projektets kongstanke er, at der mangler et centralt organ til at koordinere alle græsrødderne. Fra det enkelte studies festudvalg til Studenterradioen.

– Der er en masse, der er aktive ved siden af studiet. Men i de travle perioder bliver studiet selvfølgelig prioriteret højest. Med tre fuldtidsansatte kan StudieLivsKontoret nå meget længere, mener David Arnholm.

Han ser primært kontoret som et hjælpeorgan. Hvis kommunen springer på idéen, skal det første års tid gå med at samle informationer.

– Vi skal starte med at tage kontakt til alle initiativgrupperne. Besøge dem, og spørge hvordan de arbejder. Og finde ud af hvad de eventuelt kunne bruge af hjælp; det kunne være til at søge penge. Samtidig skal vi lave undersøgelser. For eksempel af hvor mange der vælger at blive overflyttet til Århus eller København, når deres studie tillader det.

Et liv på Fyn

David Arnholm læser journalistik på andet år, og selv er han glad for at bo og studere i Odense. Men han er sikker på, at StudieLivsKontoret kan gøre det bedre endnu.

– Der er ikke noget i vejen for, at Odense kan blive en fed by at læse i. Eller måske ligefrem fed at blive i bagefter.

Kommunens temagruppe skal i løbet af det næste stykke tid tage stilling til StudieLivsKontorets fremtid.

StudieLivsKontoret
Læs de tre initiativtageres projekt på www.webgyden.dk
Blandt andet om hvordan man gør den psykologiske afstand mellem byen og universitetet mindre, og hvordan man får de studerende til at blive i Odense i ferien.


LÆS OGSÅ:


10/01/00 © Ugejournalen