Odense mangler puls

STUDIEMILJØ: Odense er en kedelig uddannelsesby. Det pulserende liv i centrum mangler, mener formanden for Cityforeningen.

Af DORTE LIND

CENTRUM: Formanden for Cityforeningen, Peter Bøgholm, var en glad mand, da seminariet flyttede ind til Odense centrum. Også selvom der måtte ofres et par parkeringspladser i processen.

– Seminariet var en kanon byttehandel for parkeringspladserne. Det har gjort de unge mere synlige, siger Peter Bøgholm.

Han erkender, at det ikke er hr. og fru Hansen, men de unge, som kan give centrum en saltvandsindsprøjtning. Samtidig er han klar over, at de studerende skal have noget at komme efter i centrum.

– Pulsen skal allerede være tændt, når de unge kommer ind til byen, forklarer Peter Bøgholm.

Ny restauration

I den forbindelse er Peter Bøgholm spændt på et nyt tiltag omkring Gråbrødre Torv. Foruden Franck A og Skt. Gertrud er der planer om at åbne endnu en restauration.

– Lige nu er der for langt mellem oaserne. Der er for langt til Brandts Passage og Vintapperstrædet, som også har flere hyggelige cafeer og restaurater, der ligger som en appendix til gågaden, forklarer han.

Kommunes nye kvarterplan med forslag om bedre udnyttelse pladser og torve ser han derfor som et kærkomment initiativ. Det må helst ikke blive sådan, at byen drukner i banker.

– Det gælder om at værne om centrum, siger han

Kontorlokaler bliver til kollegier

Muligheden for at lave de mange tomme kontorlokaler om til kollegier ser han positivt på. Især fordi uddannelses-institutionernes placering langt uden for centrum er en hindring.

– Med universitetet liggende ude på Lars Tyndskids marker og i øvrigt flere andre uddannelsesinstitutioner halvvejs i Bolbro, kan det være svært at lokke unge ind til byen. De har måske kun et par timer, før de skal hjem og læse, påpeger Peter Bøgholm.

De studerende skal herind og bo. Hvis de får et positivt kendskab til byen, kan det være de får lyst til at blive - også når de er færdige med at læse. Og det kan jo sidste ende være med til at styrke erhvervslivet.

Men hvad kan Cityforeningen så gøre?

Vi kan skubbe til politikerene og fortælle, hvor vigtig det er for Odense, at de studerende kan lide byen, afslutter Peter Bøgholm.


LÆS OGSÅ:


10/01/00 © Ugejournalen