Den syngende leder

PORTRÆT: Studenterhuset har i en uge været uden daglig leder. Per Henrik Jeppesen tiltræder i dag mandag, en uge efter den afgåede Michael Dyhr Thomsen.

Af TOMMY ANDRESEN

CENTRUM: De fleste medlemmer af Studenterhuset mødte den nye leder, Per Henrik Jeppesen, for godt en uge siden. Det var til forrige weekends julefrokost, hvor Per Henrik skulle holde en lille tale.

Men han valgte at gøre det på en utraditionel måde, nemlig gennem sang. En gammel morsom ode til julen, og hvor skrækkelig den egentlig er. Stort bifald gik til den nye styrmand og alles accept.

Startede tidligt

Per Henrik Jeppesen, der er 36 år, har allerede været vidt omkring. Han har tidligere været produktionsleder for Vilhelmsborg Festspil, men han startede langt inden da.

Som ni-årig arrangerede han sit første event. De olympiske lege, for den blok han boede i i Århus. En stor succes, i hvert fald ifølge Per Henrik selv, med omkring 15 deltagere. Han havde arrangeret forskellige discipliner og havde da også taget vare om præmier til vinderne.

Siden har han gået på universitetet, blandt andet i Ålborg og seneste i Århus, hvor han i 1996 skrev speciale i Krise i nyoprettede kulturaktiviteter. Et speciale, der nok kan bruges på Studenterhuset, der har haft økonomiske problemer.

Når musikken spiller...

Igennem flere år har Per Henrik Jeppesen været involveret i studenterrevy. En aktivitet der er faldet godt i tråd med de senere jobs hos Vilhelmsborg festspil og hos Århus Musikorkester.

I Vilhelmsborg udfyldte han jobbet som produktionsleder i 1997 og 1998, mens han i de sidste års tid har været koordinator for Århus Musikorkester. Her har han haft ansvaret for at arrangere koncerter for skoler, gymnasier og så videre.

Fagenes Fest

Nu er Per Henrik Jepsen så klar til at tiltræde sin nye stilling som daglig leder af Studenterhuset. Han har gennem den sidste måned jævnligt været på besøg i huset, hvor han har kigget den nu afgåede leder, Michael Dyhr Thomsen, over skuldrene. Og han glæder sig til det:

– Jeg er godt klædt på til det, fortæller Per Henrik, der altså starter i det nye job mandag morgen.

Den nye styrmand har mange ideer, der gerne skal realiseres indenfor den nærmeste tid. I Århus var han med til at arrangere Fagenes Fest på sin uddannelse. En konkurrence, hvor de forskellige fag skulle høre foredrag og deltage i debatter, ligesom de skulle dyste på viden om hinandens fag. Det håber Per Henrik at kunne overføre til Odense, blot i en større målestok.

Hvordan konkurrencen helt præcist kommer til at se ud, kan den nye leder ikke løfte sløret for endnu, men han glæder sig i hvert fald til at omsætte ideen til realitet.

Flere medlemmer

Udover en masse nye ideer, kan Per Henrik Jepsen også bidrage med nye mål. Det første der skal opfyldes er antallet af medlemmer.

– Jeg forstår ikke, at der i en by med omkring 20.000 studerende ikke er flere medlemmer af Studenterhuset. Derfor vil mit umiddelbare mål være, at løfte antallet af medlemmer til 200, siger han.

Med Per Henriks erfaring indenfor organisering og søgning af støtte, håber Studenterhuset at kunne se frem til nogle gode stabile år med masser af nye tiltag.


13/12/99 © Ugejournalen