Foreningens nye Frøken Formand

Lene Nielsen
Kollegienet i Odenses nye formand, Lene Nielsen, bruger ofte sin sparsomme fritid på at læse bøger.

KOLLEGIENET: Hr. Kollegienet trak sig tilbage for halvanden uge siden, og pladsen som formand i den odeseanske kollegienet-forening er nu overtaget af en Frøken.

Af ANDERS TYSTRUP
Foto: ANDERS TYSTRUP

ODENSE S: Foreningen Kollegienet Odense (FKO) fik i torsdags ny formand. Valget faldt på 22-årige Lene Nielsen, der har siddet i foreningens bestyrelse siden november 1998. Og da ingen andre fra bestyrelsen stillede op, blev hun enstemmigt valgt til formandsposten.

– Jeg skal først og fremmest repræsentere Kollegienet udaftil, siger Lene Nielsen.

Til forskel fra den afgåede formand, Kjeld Jensen, betegner hun ikke sig selv som computernørd. I stedet for foretrækker hun hellere beskrivelsen "meget interesseret i computere".

Ved ikke alt

– Jeg ved jo ikke alt om computere. Men det er sjovt, fortæller den unge kvinde, som til daglig læser cand.merc. på Syddansk Universitet (SDU) i Odense.

Hun stammer oprindeligt fra Sønderborg, hvor hun er vokset op som eneste barn til Eva og Leif Nielsen. I 1993 begyndte hun i gymnasiet og allerede året efter dukkede den store kærlighed op. Det er indtil videre blevet til et seks år langt forhold med kæresten Jan Lorenzen.

Og netop kæresten Jan har været direkte skyld i Lene Nielsens store interesse for computere. Han læser datateknologi på SDU i Odense, og forholdet mellem de to sønderjyder var samtidig begyndelsen på Lene Nielsens egen computer-karriere.

– Vi havde ingenting på gymnasiet. Ikke engang internetadgang. Så jeg fik egen computer og blev mere og mere interesseret, husker hun tilbage.

Teenager på universitet

Studenterhuen kom på hovedet i 1996 og allerede efter sommerferien startede Lene Nielsen på universitetet i Odense. Først læste hun oecon men skiftede efter et par år studieretning til HA og blev bachelor sidste sommer.

Kollegienet kom ind i hendes liv i november 1998, og hun har nu halvandet år efter overtaget formandsposten i den odeseanske forening.

Derudover har Lene Nielsen arbejdet på Operatørkontoret på Samfundsvidenskabelig Fakultet på SDU i Odense i snart et år, hvor hun cirka 10 timer om ugen hjælper studerende med deres computerproblemer.

Syning, strikning og squash

Så der er ikke meget fritid for den unge ambitiøse kvinde. Men når der så endelig er tid til andet end studiet og Kollegienet, går den meget sparsomme fritid så primært med at læse bøger, strikke, sy, løbe på rulleskøjter og ikke mindst at spille squash med kæresten en gang om ugen.

Fremover kommer Lene Nielsen til at bruge mange timer om ugen på Kollegienet. Som formand sidder hun med det fulde ansvar, og arbejdsbelastningen stiger derfor markant. Og hun har allerede meget realistisk indset, at posten som formand betyder, at hun ikke bliver færdig med sin cand.merc. uddannelse efter de nominerede fem år.

– Men jeg skal heller ikke nå noget. Jeg har ikke et mål om at sidde færdig som cand.merc. som 23-årig. Jeg har tid nok, kommer det fra den nye Frøken Formand.

BLÅ BOG
Navn Lene Nielsen
Alder 22 år
Erhverv Studerende (Cand.merc.)
Fritid Squash, syning, strikning, læse bøger, Kollegienet, studiet
Status Kæreste med JanHvad synes du om denne artikel?
Emne:    
Meget interessant Interessant Ikke interessant

Læseværdighed:    
Velskrevet Middelmådig Dårligt skrevet

Længde:    
For lang Tilpas længde For kort
     
Evt. kommentar:


08/05/00 © Ugejournalen