Kollegienet hjælper politiet

KOLLEGIENET: Kriminalpolitiet i Odense fik i marts hjælp fra Kollegienet, da ordensmagten henvendte sig for at få oplyst postadressen på en bruger fra Rasmus Rask Kollegiet. Flere registrerede brugere på Kollegienettet raser.

Af ANDERS TYSTRUP

CENTRUM: Foreningen Kollegienet Odense (FKO) gav i marts måned kriminalpolitiet en hjælpende hånd. Ordensmagten var i forbindelse med en auktionssag på Internettet kommet i besiddelse af en emailadresse til en bruger på Rasmus Rask Kollegiet.

Og det fik altså Odense Politi til at tage kontakt til FKO for at få udleveret postadressen på kollegianeren.

Men nu raser flere registrerede brugere på Kollegienet over, at FKO har udleveret en postadresse til kriminalpolitiet, uden at ordensmagten havde nogen form for dommerkendelse. Det har formanden for FKO, Kjeld Jensen, dog en forklaring på:

Kørt meget op

– Vi mener ikke, at der i denne sag var grund til at kræve en dommerkendelse. Det var i princippet det samme som et telefonbogsopslag, vi foretog. Sagen er kørt mere op, end vi nogensinde havde troet, siger Kjeld Jensen.

Han oplyste om sagen ved FKO's bestyrelsesmøde den 6. april, og den blev kort nævnt i et af punkterne i referatet. Men ord som kriminalpolitiet i Odense har tilsyneladende vakt en større interesse for sagen blandt flere Kollegienet-brugere end beregnet.

– Set i bagklogskabens lys burde vi nok have været bedre til at informere om sagen i referatet fra bestyrelsesmødet. Men nu er vi da opmærksomme på, at vi en anden gang nok skal skrive lidt mere udførligt, når blandt andet politiet har været inde i billedet, forklarer Kjeld Jensen.

Samkørsel af brugeroplysninger

Selve punktet i referatet har på sin vis ikke meget at gøre med den handling, at politiet har fået udleveret en adresse på en bruger på Kollegienettet. Derimod drejer det sig om, at FKO vil kigge nærmere på brugerdatabasen for Nettet.

Alle oplysninger om brugerne fra kollegierne er samlet hos FKO, men Rasmus Rask Kollegiet og H. C. Ørstedskollegiet har egne netudvalg, hvor nyoprettede brugeres informationer ofte ligger i længere tid, inden FKO får dem. Men det er noget som skal laves om, så FKO i samme øjeblik, som en bruger kommer på Nettet, er opdateret med alle de nødvendige oplysninger om brugerne.

FKO's servergruppe undersøger en metode for en samkørsel af Rasmus Rask Kollegiets, H. C. Ørstedskollegiets og FKO's brugerdatabaser.
Hvad synes du om denne artikel?
Emne:    
Meget interessant Interessant Ikke interessant

Læseværdighed:    
Velskrevet Middelmådig Dårligt skrevet

Længde:    
For lang Tilpas længde For kort
     
Evt. kommentar:


25/04/00 © Ugejournalen