Udsalg for kvinde-incrowden

UDSALG: Udsalget i Odense er startet. Ugejournalen har taget pulsen på tilbuddene og tilbudsjægerne.

Af TOMMY ANDRESEN

CENTRUM: Kvinder i lange baner. Det lyder som en drøm, men er snarere et mareridt. Udsalget i Odense er for alvor gået i gang, med tilbud på alt lige fra æggedelere til stereoanlæg. Og det er åbenbart kun kvinder, der gider at bruge lange minutter for at få del i besparelserne.

Ugejournalens tilbudshungrende udsendte valgte at starte blidt. Forhåbentlig ville køerne i en herretøjsbutik ikke være så lang. Men sådan skulle det ikke være.

Discount-kvali-tøj

I den første butik var det noget nær umuligt at komme frem til tøjet, og at skulle gå i gang med at prøve det var slet ikke en option. Til stor forundring var det primært kvinder, der befandt sig i butikken. En af kvinderne var Maria, 20 år og studerende på seminariet:

– Jeg er ude for at købe tøj til min kæreste. Der er ikke nogen speciel anledning bortset fra, at han trænger til noget nyt, og så ville jeg benytte mig af, at der nu var udsalg.

Maria synes dog ikke rigtigt, at der var noget at komme efter. Hun havde været på tilbudsjagt i fire timer, uden at købe andet end nogle strømper, der ikke engang var på udsalg.

– De fleste af de ting, der er på udsalg, er enten sidste års mode, eller i nogle helt forrykte størrelser. Det kan jeg ikke rigtigt bruge til noget.

I løvens hule

Selvom lysten ikke ligefrem var stor, var det nu på tide at vove sig ind i løvens hule: H&M. En tøjbutik, der henvender sig til begge køn. Og når kvinderne er så massivt repræsenterede i herretøjsbutikker, hvordan er det så ikke et sted, der også henvender sig til kvinder?

Faktisk oversteg begivenheden min vildeste fantasi. Der var sort af mennesker, igen fortrinsvis kvinder. Kun enkelte mænd havde forvildet sig ind i butikken, de fleste med et skræmt blik i øjnene.

Mange af dem var tydeligvis kommet med på slæb, så kæresten ikke selv skulle slæbe alle de henrivende bluser, som butikken havde tilbud på.

Jeg er et pak-æsel

Jens, der er en 23-årig historiestuderende fra universitetet, forklarede det således:

– Det meste af tiden står jeg bare i baggrunden, men af og til vil min kæreste gerne have min bedømmelse. Ikke fordi det lader til at have nogen form for indflydelse. I virkeligheden er jeg bare et pak-æsel, men det må du endelig ikke sige til hende. For hende er det sådan en rigtig hyggetur, hvor vi endelig laver noget sammen.

Selv tager Ugejournalens udsendte flugten, men har svært ved at komme hurtigt nok ud. Rulletrapperne er spærret af kvinder, der har sækkevis af tilbudsvarer under armen.

Endelig ude i den fri luft, lover jeg mig selv en ting: Aldrig mere udsalg. Og lige da jeg siger det til mig selv, lokker et værtshus med et tilbud. Én øl og en bitter: femten kroner. Og jeg må æde mine ord i mig igen. Så skidt er det der udsalg da vist heller ikke.


10/01/00 © Ugejournalen