Skiftedag på Studenterhuset

FARVEL: Efter næsten fire år på posten, holdt Studenterhusets daglige leder lørdag afskedsreceptiion. Ugejournalen mødte Michael Dyhr Thomsen samme aften.

Af TOMMY ANDRESEN

CENTRUM: Det har været fire år med delvis hård søgang. Studenterhuset var for snart et par år siden ude i stormfuldt økonomisk uvejr, men har efterhånden redet stormen så meget af, at Michael Dyhr Thomsen nu godt mener, at han kan tillade sig at søge nye udfordringer.

Hårdt arbejde

I Studenterhusets snart fireårige levetid har der været meget at kæmpe med. Inden der overhovedet eksisterede noget fysisk sted, var Michael Dyhr Thomsen i gang med at undersøge muligheden for at starte et sted, der kunne samle de studerende i Odense. Svaret var et studenterhus, der åbnede dørene i februar 1996.

Siden da er det gået slag i slag, og Huset, som det hedder i daglig tale, har oplevet sit. Uden at skulle tvære alt for meget i det, så var nogle af de første dispositioner ikke altid lige heldige. Ikke at det hele var Michael Dyhrs skyld; han arbejdede sammen med en bestyrelse.

Men oprettelsen af en copyshop i Studenterhuset var ikke nogen succes. Det var primært en dårlig leasingaftale og manglende indtægter på en farvekoppimaskine, der for halvandet år siden tvang Studenterhuset ud i en betalingsstandsning. Men gennem hårdt arbejde har Michael Dyhr, sammen med alle de frivillige i huset, vendt skuden, så økonomien nu igen er på ret køl.

– Jeg er stolt af, at vi nu har en sund økonomi. Det ser ud til, at Studenterhuset kan klare sig igennem de næste mange år uden de store problemer. Det har været hårdt, men bestemt alt sliddet værd, siger Michael Dyhr.

– Og det er da også derfor, jeg synes, at jeg nu kan tillade mig at skifte job.

Afskedstale

Lørdag aften var der julefrokost for de frivillige på Studenterhuset. En fest, der samtidig blev afskedsfest for Michael Dyhr. I løbet af aftenen var der sange og tale til den afgåede leder, og naturligvis slap han ikke selv for at skulle holde en tale. Stemningen var ikke til en tårevædet afsked, så derfor var talen dog også mere festtale end en egentlig afsked.

– Det er svært at holde op, når jeg i så lang tid har gået op og ned af så mange mennesker. Det har været en dejlig tid, ikke mindst fordi I alle har været så engagerede, sagde Michael Dyhr i sin tale, og fortsatte:

– Det bliver svært at undvære stedet her, så I må nok forvente at jeg dukker op med jævne mellemrum, bare lige for at se, at det hele nu også går som det skal. Men det gør det jo nok. Jeg har fuld tillid til, at den nye leder, Per Henrik, nok skal klare ærterne.

Fri øl

For at der ikke var nogen der skulle blive alt for kede af det, sluttede Michael Dyhr sin tale af med at bekendtgøre, der var fri fadøl i baren i to timer. En herlig afskedssalut, der nok skal have fået mange frivillige til umiddelbart at glemme anledningen, selvom den nok er dukket op igen søndag morgen som en dundrene hovedpine.

Og så måtte Michael Dyhr ellers ud på den store runde, for lige at hilse på, og sige farvel, inden aftenen sluttede.

Studenterhusets nye leder starter i dag mandag den 6. december. Læs interviewet næste uge i Ugejournalen.


06/12/99 © Ugejournalen