Spændt op til chat

Odense Kommunes hjemmeside
Her på Odense Kommunes hjemmeside kunne man i tirsdags chatte løs med Borgmester Anker Boye. Men ikke mange benyttede sig af tilbudet.

BORGMESTER-CHAT: Anker Boye var tirsdag i sidste uge klar til at chatte om uddannelse, men det var folk i Odense ikke.

Af HELLE VINCENTZ JØRGENSEN
og
KASPER FRICHE

CENTRUM: Internettet var i tirsdags spændt op til en times chat mellem borgere og borgmester i Odense. Emnet for chatten var "Odense som uddannelsesby". Det var der nu ikke så mange, der hang sig i, men én af de få, som gjorde, var "Jeppe".

Han ville gerne vide, hvorfor universitetet lå så langt uden for byen. Og han fik et opmuntrende svar fra borgmester Anker Boye, der chattede tilbage, at "5 kilometer kan synes langt væk. Der er gode trafikforbindelser, og på cykel går det stærkt."

Relevante spørgsmål en mangelvare

Overdækning af Thomas B. Thriges Gade, skattepolitik og hackere var nogle af de andre emner, som Anker Boye i løbet af få sekunder fandt en positiv kommentar til.

– Vi kunne godt have ønsket os lidt flere relevante spørgsmål, sagde informationsmedarbejder Helle Kreipke.

Borgmesteren mente dog, at de unge bare samlede deres spørgsmål sammen til mere personlige vælgermøder, og at det var grunden til, at så få studerende tilsyneladende deltog i debatten.

Som det sig hør og bør for en politiker, havde Anker Boye også denne dag folk til det grove. Sekretær Birgitte Vrå Rasmussen trykkede på tasterne under hele seancen, og ventede hver gang tålmodigt på at hendes chef besluttede sig for om det skulle hedde "Vi arbejder lige for tiden... nej, vi arbejder" eller "nej, vi arbejder stærkt på...". En arbejdsfordeling som borgmesteren var vældig tilfreds med.

– Det er godt, at jeg ikke skal sidde dér og hakke selv. Mine fingre er ikke så hurtige, forklarede han fra sin plads på kanten af skrivebordet.

Elektronisk censur

Det var ikke alle spørgsmål, som var en borgmester værdig. Kontoret foran Anker Boyes kontor var i dagens anledning omdannet til censurkontor, hvor stavefejl blev rettet og alle uanstændige mails sorteret fra. For eksempel røg "hold nu op, Anker" på hovedet i den elektroniske skraldespand, for sådan skriver man ikke til en borgmester.

– Det synes jeg bare var for groft at skrive. Det lyder da ikke særlig pænt, konstaterede medlem af censurgruppen, internetkonsulent Uffe Flarup.

LIge til Stregen

Èn af de flittigste chattere denne tirsdag var Martin fra 9.b, som gerne ville have en crossbane til sin klub "Stregen". Det ville Anker Boye ikke love, men ligesom Jeppe fik Martin 9.b et par opmuntrende ord ud af sine anstrengelser:

"Martin, når du bliver rigtig voksen, vil du også forstå, at man ikke bare kan få, hvad man peger på. Hilsen Anker".


06/12/99 © Ugejournalen