Ugejournalen
Dato

Ud i virkeligheden

Det kan virke skræmmende at forlade uddannelsesinstitutionens trygge rammer for at finde sin plads på arbejdsmarkedet. Et praktikophold kan hjælpe med at få kontakt med virkeligheden.


Universitetet ramt af hackerangreb

Centerchef Jørgen Olsen
 Foto: Anders Tystrup Netværket på universitetet i Odense blev i sidste uge ramt af voldsomme hackerangreb. Centerchefen ved Datacentret på Odense Universitet er ikke overrasket. Han mener nemlig ikke, at netværket er sikkert nok.


KOLLEGIESERIE #15

Godernes kollegie

Hans Tausen Kollegiet
 Foto: Fra kollegiets hjemmeside Det kan være dyrt at bo på kollegie i centrum, men fordelene opvejer ulemperne. Det mener i hvert fald Birger og Sandie Breum, der bor på Hans Tausen Kollegiet.


Studerende i praktikdilemma

Journaliststuderende fra Odense
 Foto: Anders Tystrup De journaliststuderende i Odense skal i 12 måneders praktik i modsætning til de studerende i Århus. Det betyder, at de fynske journalistspirer teoretisk set ikke må søge de opslåede 18-måneders stillinger.


Indre og ydre skønhedspleje

Kosmetologskolen i Odense
 Foto: Anders Tystrup For de studerende på Kosmetologskolen, Inter-clinitique, i Odense handler studietiden om andet og mere end ansigtsbehandlinger og dyre cremer. På den et-årige uddannelse lægges der også vægt på indre skønhed og personlig udvikling.


Denne udgave er opdateret af Anders Tystrup
Skriv til webmaster

Talent fremfor karakterer

Nye optagelsesmåder på blandt andet medicinstudierne betyder, at topkarakterer pludselig spiller en mindre rolle. Nu gælder det også om at have talent.


    Kollegieserien
    Bestil GRATIS abonnement

Thailand eller 13-taller?

Hvad er bedst for studiet - En tur til Thailand eller 13-taller i gymnasiet? Hvad mener de studerende om det nuværende optagelsessytem til de videregående uddannelser?


Karaktermord?

Det er et skridt i den forkerte retning, at Undervisningsministeriet vil skære ned på kvote 2-optaget. Dermed kommer karakteren fra gymnasiet til at betyde endnu mere for unges videre uddannelsesmuligheder.


Det ukendte Studenterhus

I sidste udgave af Ugejournalen beklagede flere studerende i en rundspørge, at de ikke kendte nok til Studenterhuset, og derfor aldrig kom der. Det vil Studenterhuset nu lave om på.


Den forsvundne dirigentklokke

Som noget ekstraordinært bringer Ugejournalen her en kort efterlysning på en dirigentklokke. Dusøren er på 200 kroner.


Offentligt og effektivt?

Farum-modellen lader til at være det eneste virkeligt provokerende nytænkning indenfor den offentlige sektor, landet har set i de sidste mange år. Skal Brixtofte virkelig have patent på de nye løsningsmodeller?


Se de aller første numre af Ugejournalen

Ugejournalen 1999 i billeder