For få pladser til Årsfesten

ANALYSE: Mange studerende rasede over ikke at kunne få plads ved middagen under årsfesten. Ansvarlig for bordfordelingen, Ruth Hansen, kan ikke se nogen løsning på pladsproblemerne.

Af ANDERS TYSTRUP

CAMPUS: Der er ganske enkelt ikke noget at gøre ved det. Sådan lyder meldingen fra den ansvarlige for bordfordelingen ved årsfesten, rektorsekretæren Ruth Hansen, om de mange afslag hun sendte ud ganske få dage før selve årsfesten.

Hun har måttet give hele 360 ansøgere afslag til en plads ved middagen til årsfesten.

– Det er aldrig sjovt at skulle give så mange afslag til folk, der ønsker en plads ved middagen, siger Ruth Hansen, der før dette årtusindes sidste årsfest altså måtte takke nej til næsten hver femte ansøger.

Sene afslag

Et af de store kritikpunkter har også været det meget sene tidspunkt afslagene blev sendt ud på. Så sent som mandagen før årsfesten blev afslagene sendt ud, og i heldigste fald havde ansøgerne den skuffende besked om tirsdagen. Sølle tre dage før selve årsfesten.

Et tidspunkt der for mange er for sent til at kunne få plads på restauranter og spisesteder i byen. Men det ser Ruth Hansen ikke som et problem.

– Vi kan ikke gøre det hurtigere, end vi gør i forvejen. Og det lykkedes os faktisk at få besat alle pladser bortset fra fire på trods af sene afbud fra forhåndstilmeldte gæster, forklarer rektor-sekretæren med en vis stolthed i stemmen.

Røde lamper

Ruth Hansen oplyser, at man onsdag den 15. september tændte de røde lamper og kunne melde alt udsolgt.

– Og derefter har alle andre fået besked på, at de kun var på venteliste og ikke kunne regne med noget, tilføjer hun.


11/10/99 © Ugejournalen