Otte-dobling af internethastighed

Formand for Kollegienet i Odense, Lene Nielsen
Formanden for Kollegienet i Odense, Lene Nielsen, her foran det nye opkoblingssted for den kommercielle forbindelse på H. C. Ørstedskollegiet.

KOLLEGIENET: Bestyrelsen i Foreningen Kollegienet Odense har underskrevet en aftale om opgradering af den kommercielle forbindelse fra 256 kbit til 2 Mbit. Dette betyder altså en otte-dobling af båndbredden.

Af ANDERS TYSTRUP
Foto: ANDERS TYSTRUP

CENTRUM: Hvis du er bruger af Kollegienettet, kan du nu forvente en betydelig stigning i hastigheden, når du blandt andet surfer på Internettet. Det er resultatet af den aftale, som Foreningen Kollegienet Odense (FKO) og UUnet indgik for små to uger siden.

Aftalen går i al sin enkelthed ud på, at den kommercielle forbindelse, altså den forbindelse alle ikke-universitetsstuderende kun kan bruge, bliver opgraderet fra de nuværende 256 kbit til 2 Mbit. Med andre ord forøges båndbredden hele otte gange, hvilket vil medføre en klart hurtigere internetforbindelse.

– Alle får det at mærke. Men selvfølgelig bliver det primært de studerende, som udelukkende har adgang gennem den kommercielle forbindelse, som vil mærke det, fortæller formanden for FKO, Lene Nielsen.

Åbning af andre servicer

Hun lover desuden, at brugere af socks, homebanking og news også vil mærke øget hastighed, da disse servicer går gennem den kommercielle forbindelse.

Og netop opgraderingen betyder, at der nu måske vil blive åbnet op for flere servicer.

– Vi ser lige tiden an. Den kommercielle forbindelse skal primært bruges til at surfe med, men hvis der er plads til det, kan næste skridt blive, at vi åbner for IRC (chat, red.) ud til resten af verden. Men det er surt at åbne for noget, og så lukke for det igen senere, så vi skal være helt sikre, fastslår Kollegienet-formanden.

– Det er ikke fordi, vi ikke vil åbne for flere servicer, men der skal være plads til alle, tilføjer Lene Nielsen.

Prisen forhandlet ned

Opgraderingen koster 20.000 kroner i oprettelse, og derefter skal FKO betale 20.000 kroner om måneden til UUnet i abonnement. Det er en pris som tidligere formand for FKO, Kjeld Jensen, har forhandlet meget ned.

Kontingentstigningen på 6,25 kroner, der blev vedtaget for en måneds tid siden, har altså gjort det muligt, at forbedre kollegianernes internetforbindelse. Og Lene Nielsen kan ikke sige, hvornår det igen vil blive nødvendigt at foretage en opgradering af linien.

– Nu må vi se forbruget. Der kan gå et år eller mere. Det er ikke til at sige, konstaterer den unge formand.

Nyt opkoblingssted

Forbindelsen flytter fra Studenterhuset i Odense ud til H. C. Ørstedskollegiet, hvilket giver den mest optimale udnyttelse af alle linier mellem kollegierne. Men samtidig betyder det også, at der vil gå mellem fire og ti uger, før opgraderingen er en realitet.

– Så kan folk jo også bedre koncentrere sig om eksamenslæsningen, lyder det fra Lene Nielsen med et smil.

HVIS DU VIL VIDERE...
Foreningen Kollegienet Odense opfordrer alle brugere af kollegienettet til at sende en mail, hvis man har et konkret ønske om åbning af en eller anden form for service på kollegienettet.

Mailen skal sendes til: bestyrelse@odense.kollegienet.dk.
Hvad synes du om denne artikel?
Emne:    
Meget interessant Interessant Ikke interessant

Læseværdighed:    
Velskrevet Middelmådig Dårligt skrevet

Længde:    
For lang Tilpas længde For kort
     
Evt. kommentar:


13/06/00 © Ugejournalen