Dyrt diplom

Studiechef Kristine Lyngbo
Studiechef på Odense Teknikum, Kristine Lyngbo, ser frem til den nye IT-diplomuddannelse. Hun er ikke bekymret over, at den enkelte studerende selv skal betale for undervisningen.

NY UDDANNELSE: Odense Teknikum starter den 1. februar en ny IT-diplomuddannelse. Og de studerende skal selv betale for den såkaldte efteruddannelse.

Af TOMMY ANDRESEN
Foto: ANDERS TYSTRUP

TEKNIKUM: Udviklingen indenfor IT-området går lynhurtig. Privatpersoner mærker det ofte kun, når deres computer ikke længere vil være med på de nyeste spil, men for mennesker, der arbejder indenfor IT-industrien, kan det have en helt anden betydning: De kan ikke følge med og sidder pludselig i fare for at miste deres job.

Ny IT-diplomuddannelse

Det har Odense Teknikum, sammen med ingeniørhøjskolerne i Århus og København, nu gjort noget ved. Alle tre skoler opretter en efteruddannelse på IT-området, en såkaldt diplomuddannelse.

Men skolerne gør det ikke helt gratis. Uddannelsen udbydes under åben uddannelse. Og som altid er det en kursusform, hvor de studerende selv må betale. IT-diplomuddannelsen består af et eller to moduler, hvor de studerende skal betale henholdsvis 4700 kroner eller 8500 kroner for at deltage.

Det der vil blive undervist i er blandt andet database, og så skal de studerende lave et objektorienteret afgangsprojekt. I alt udbydes der otte moduler, hvor der til sidst er et afgangsprojekt. For den almindelige studerende kan det lyde som om, der skal betales en stor sum. Det er da også ganske mange penge, men studiechef Kristine Lyngbo fortæller, at det ofte er firmaer, der betaler for deres ansattes efteruddannelse.

Gamle i gårde

IT-diplomuddannelsen er en efteruddannelse. Det betyder, at ikke alle og enhver bare kan komme ind på uddannelsen. Den åbne uddannelse stiller krav om mindst en bachelorgrad i naturvidenskab og to års relevant erhvervserfaring.

Når den nye uddannelse starter tre steder i Danmark på samme tid, så er det fordi at der er stor mangel på efteruddannelse indenfor området i landet.

– Mange af de studerende vil blive præsenteret for fag, de aldrig har haft før, fortæller Kristine Lyngbo.

Men med den samme uddannelse hele tre steder i landet burde behovet være dækket i første omgang.


24/01/00 © Ugejournalen