Fokus på Mellemøsten

Mellemøsten - Fornyelse og kontinuitet
Forsiden på den anmeldte bog "Mellemøsten - fornyelse og kontinuitet".

BOGANMELDELSE: Fængsling af iranske systemkritikere er en af de nyheder fra Mellemøsten som fylder medierne. Men hvad er egentlig baggrunder for udviklingen i disse fremmede lande? En ny bog orienterer om de seneste udviklingstendenser i regionen.

Af THYRA MARIE BONDE

ODENSE: Forandringerne i Mellemøsten er ofte på dagsordenen og er betydningsfulde for den politiske situation. Dette gælder ikke kun indenfor regionen, for følgerne strækker sig også ud over resten verden.

De komplekse forhold udredes i den nye bog Mellemøsten - fornyelse og kontinuitet af forfatterne Henrik Jespersen og Gorm Rye Olsen. Heri gennemgås først generelt de forhold, som har haft indflydelse i regionen. Oliens betydning, Islams gennemslagskraft i politikken og militariseringsgraden i området er afgørende for landenes interne og indbyrdes forhold.

Landestudier

Bogens anden del fortæller kort om alle de 15 lande i området. Her er ved hvert land en udmærket oversigt med fakta-oplysninger, en kort historisk gennemgang, en oversigt over politiske forhold samt de økonomiske relationer, som er betydende for det enkelte land. Økonomi-afsnittene er desuden udstyrede med grafer over størrelsen af import og eksport med de største handelspartnere.

Teksterne er letlæselige, og bogen har mange relevante billeder. Et udmærket opslagsværk til situationer, hvor man har brug for en generel oversigt.

FAKTA OM BOGEN
Titel: Mellemøsten - fornyelse og kontinuitet
Forfattere: Henrik Jespersen og Gorm Rye Olsen
Forlag: Mellemfolkeligt Samvirke
Sider: 248


29/11/99 © Ugejournalen