To nye studier i studiet

Dette syn vil fra 1. september ofte være at finde i de journaliststuderendes helt nye radio- og TV-studier
Heftig aktivitet i radiostudiet. Fra 1. september vil både radio- og TV-studiet ofte være besat af de journaliststuderende, der kan glæde sig over det topmoderne udstyr.

INDVIELSE: Den snart ét år gamle journalistuddannelse på SDU, Odense Universitet, kan nu glæde sig over åbningen af to helt nye radio- og TV-studier. De 65 studerende kan nu boltre sig på ikke mindre end omkring 40 topmoderne arbejdsstationer.

Af ANDERS TYSTRUP
Foto: ANDERS TYSTRUP

CAMPUS: Loddekolber, stikdåser og metervis af kabler er nogle få af de "ingredienser", der skal til for at lave et supermoderne radio- og TV-studie. Og det er lige netop, hvad AV-tekniker Lars Rubach Møller har fået stablet på benene på rekordtid. Selvfølgelig med hjælp fra både studerende, ansatte ved universitetet og fagfolk udefra.

De to nye radio- og TV-studier lever fuldstændig op til de mest moderne og anvendte redigeringsfaciliteter, som medieverdenen bruger i dag. Lars Rubach Møller viser også stor tilfredshed med det tekniske udstyr, og han er glad for, at der er blevet råd til så mange arbejdsstationer, som det er tilfældet.

Drømmen blev virkelig

Og ikke nok med at det er supermoderne udstyr, der på mange fronter slår nogle af de etablerede stationer inden for radio- og TV-verdenen. Der er også hele 17 arbejdspladser i hvert studie, hvilket er et yderst sjældent stort antal i forhold til studerende. Lederen for radioundervisningen, lektor og journalist Jens Franck, er da også en meget tilfreds mand.

– Det er jo en drøm, som er gået i opfyldelse. Vi får stortset ingen ventetid i studierne, fordi vi har så mange arbejdsstationer, fortæller en lykkelig Jens Franck med en så høj ryst, at gardinerne i hans lyse kontor næsten begynder at blafre.

Hård start

Gardinerne i de lokaler radio og TV-studierne ligger i vil ganske sikkert også komme til at blafre når undervisningen starter med et fem-dages intensivt introduktionskursus fra torsdag den 2. september.

Der vil Jens Franck stå for radioundervisningen for halvdelen af '98-journalisterne og professor og tidligere TV2-Øst chef, Peter Harms-Larsen, tage sig af TV-undervisningen for resten af holdet.

De to hold bytter så over efter nytår så de studerende både får lært radio og TV-journalistik.

Dygtige nok

Trods det meget avancerede og dyre udstyr i lokalerne frygter Jens Franck ikke, at det bliver problematisk for de studerende at få lært at bruge udstyret.

– Det er klart, at der vil gå lidt til, inden det kører optimalt. Men jeg er sikker på, at de studerende nok skal få lært at bruge studierne hurtigt. Lige nu glæder jeg mig bare til, at det hele kommer igang, siger radio-underviseren.

FAKTA OM RADIO/TV-STUDIERNE
  • TV-studiet ligger én etage over Institut for Journalistik ved Indgang J i lokale U93.

  • Radiostudiet ligger i samme plan som Institut for Journalistik men for enden af den modsatte gang til instituttet.

  • Der er 17 arbejdsstationer i hvert af de store lokaler.

  • Foruden de to store lokaler findes der fire små lokaler med "højkvalitetsudstyr".

  • TV produceres med DV-Canon XL1, der er lette digitale videokameraer til den nette sum af 30-35.000 kroner.

  • Redigeringssoftwaren i TV-studierne hedder Media 100.

  • Radio produceres med normale båndoptagere, men lægges ind på computeren til digital redigering.

  • Softwaren i radio-studierne er den samme som Danmarks Radio bruger.


23/08/99 © Ugejournalen