OB forførte Fremad - superligaen dufter

FODBOLD: En halv times tam fodbold blev afløst af ren dominans efter pausen, da OB søndag eftermiddag knækkede Fremad Amager med 4-0 i fodboldens 1. division. Samtidig tabte Herning 0-1 til Brønshøj - Superligaens sødme dufter i Ådalen.

Af JAN BJARKE NIELSEN

ODENSE: 3.700 tilskuere trodsede den fynske forårskulde og tog til fodbold på Odense Stadion. Det var faktisk varmere at se de danske ishockeyhelte i Odense Isstadion i den forgangne uge.

Nuvel! Per Pedersen var stadig skadet fra sidste weekend og blev i startopstilling afløst af unge Claus Madsen, der fri for skader gik frisk til fadet.

OB startede godt de første 10 minutter, men havde vinden mod sig, indtil Nikolai Wael fire minutter før pausefløjtet bankede bolden i Ama'r-nettet med en flugter til 1-0.

– Pludselig står jeg helt fri, jeg ser ikke engang deres målmand. Den får bare et los bagi, fortalte en veltilfreds Wael til Ugejournalen efter kampen.

Scoringen satte OB i gang efter pausen.

Fremads chance

Gæsterne åbnede chancerne i anden halvleg, da Steffan K. Hansen høvlede bolden op i Lars Høgh trekant-samføjning - Fremads eneste reele chance i de sidste 45 minutter.

Steen Nedergaard tog efter et kvarter et ryk op af højresiden, serverede en perleaflevering ind på midten, hvor en flyvende topscorer Mwape Miti headede OB foran til 2-0.

Den scoring gav gæsterne dødsstødet, og bare syv minutter senere satte Andrew Tembo hovedet på til 3-0.

Og 12 minutter før tid udplacerede en fri Claus Madsen Fremads målmand til slutresultatet 4-0 - et resultat, der med større held til Ronnie Ekelund og Nikolai Wael sagten kunne have været blevet større.

Snart superliga

Med sejren tog OB endnu et skridt i den rigtige retning mod superligaen. Og da Herning samtidig mistede alle point i 0-1 nederlaget til bundholdet Brønshøj, har OB nu 13 point ned til jyderne.

– Nu kan vi snart ikke komme uden om at snakke superliga, erkender Nikolai Wael.

– Med det forspring vi har nu, så bør vi ikke smide det over styr. Vi har haft så stor overvægt hele foråret, så resten burde være en formalitet, sagde målscoren til 1-0.

Næste søndag skal OB til Hvidovre, der søndag fik klø på 5-0 af Haderslev. Herning kan få problemer mod Horsens, mens Esbjerg møder Brønshøj.