Studiegrupper over netværket

Et bredt computer-netværk, som kobler samtlige studerende i Odense sammen, skal blandt andet gøre arbejdet nemmere for studiegrupper.

Af ISABEL SANDE FRANDSEN

I fremtiden skal det være nemmere at arbejde sammen med sin studiegruppe, hvis de planer Foreningen Kollegienet Odense (FKO) har, går i opfyldelse.

Det er nu en realitet, at samtlige interesserede kollegier i Odense inden august i år, skal kobles sammen i et stort computer-netværk. Det vil betyde, at 1700 studerende vil have en meget hurtigere kontaktflade med hinanden. Foreløbelig er H.C. Ørstedskollegiet, Solsikkemarken ungdomsboliger samt Thomas B. Thriges kollegium blevet koblet sammen. Alle er tilkoblet SDU Odense Universitets netværk.

I løbet af de næste par uger bliver Bjørnevangen, Rasmus Rask, Pjentedamsgade og Carl Nielsen kollegiet også koblet på.

SDU Odense Universitet ser en stor fordel i at få koblet de universitetsstuderende sammen i et stort netværk. Først og fremmest er de interesserede i at forbedre studentermiljøet i Odense. Og så er der jo også en sidegevinst, der hedder, at universitetets terminalrum bliver mindre belastede, hvis de studerende kan arbejde direkte hjemmefra.

Store planer

I første omgang bliver det kun de universitetsstuderende, der bor på kollegium, der får glæde af udvidelsen. Men FKO arbejder på planer om, at få samtlige fuldtidsstuderende i Odense koblet sammen.

Hvis der er nok opbakning omkring det, kan man forestille sig, at man kan få en internet leverandør til, at tilbyde billig opkobling til de studerende, som ikke bor på kollegium. Det vil gøre projektet mere realistisk.

FKO's formand Kjeld Jensen fortæller meget entusiastisk om alle planerne:

– Man kan eksempelvis sende dokumenter eller spørgsmål til sine læsemakkere, og få svar med det samme. Man har meget større mulighed for at være forberedt, når man så mødes med sin gruppe.

Fredsbevarende aktivitet

Han nævner også de såkaldte diskussionsfora, der findes på netværket. Her igennem kan man købe og sælge diverse genstande, og man kan debattere hvilket som helst emne.

– Ens kontaktflade bliver meget større, siger Kjeld Jensen.

Christian Klit Johansen, medlem af netudvalget på H.C. Ørsteds kollegiet, tilføjer at det er noget pjat med alle de løftede pegefingre, om at de unge bliver mere og mere isolerede på grund af computeren. Tværtimod mener han, at unge som normalt har svært ved at begå sig socialt, her finder en nemmere måde at kommunikere med andre unge mennesker på.

Og så refererer han et citat fra Tor Nørretanders bog Stedet som ikke er, der udnævner netværket til at være: "Den største fredsskabende aktivitet nogen sinde."

– Man får et helt andet forhold til folk og en anden forståelse for dem, når man møder dem over en computer, hvor man ikke har noget billede af dem, og derved ikke kan sætte fordommene i gang, mener Christian Klit Johansen.

Et kig ind i fremtiden

De to IT-entusiaster mener, at de såkaldte studenternetværk på et tidspunkt vil være så udbredte, at man kan forestille sig en sammenkobling med resten af Norden.

Det er det helt store ønske på ønskesedlen.


06/04/99 © Ugejournalen