Robinson Dan - Fra Zero til Hero

ROBINSON: Det grønne pandebånd og den pelsede halskæde var fundet frem, da årets Robinson alias Dan Marstrand søndag gav solooptræden på Franck A.

Af KASPER FRICHE

CENTRUM: Den ene kop varme kakao afløser den anden. Expressomaskinerne presser om kap, og kampen om de sidste stole er ude i overtid.

– Undskyld - sidder der nogen her, spørger en ung mand og planter demonstrativt sit skallede hoved midt i vrimlen af købekåde kaffekunder.

– Hvornår kommer ham den langhårede bøsserøv, siger en gæst i baren.

De venter alle på ham. Den sidste helt fra Robinson.

En vinder tar' den tid, en vinder skal ta'

Klokken er 16.24, og vintermørket er ved lægge sin sorte dyne hen over Odense. Franck A er tætpakket med forventningsfulde Robinson-fans og andre nysgerrige hoveder.

Lyset dæmpes, og temaet fra Robinson Ekspeditionen blæser de bløde og checkede toner langt ind bag den sorte marmor bardisk. Så kommer han. I hullede cowboybukser og flosset Robinson T-shirt i bryderlook.

Den 51-årige Dan Marstrand, svinger sig elegant op på scenen, godt hjulpet på vej af et par sorte kondistøvler med syv centimeter sål. Publikum er ellevilde og klapper, som om Danmark igen havde vundet EM i fodbold.

Ø-lort

– Fordi man er årets Robinson, kan man jo ikke nødvendigvis holde en tale, startede han.

Men det gik nu meget godt, selvom det kun var tredje gang. Den blonde Tarzan fik sig hurtigt snakket varm og delte øretæver ud til både TV3, medierne og de øvrige deltagere.

– Det er jo bindehamrende galt. Medierne opfører sig jo vanvittigt, langt ud over det rimelige. Der er krig og ufred rundt om i verden, og så går vi op i sådan engang ø-lort, fortsatte Marstrand.

Martin og den sure pølsedame

– Det er sgu jer, der bestemmer, hvad I vil se. I er kunderne i butikken, siger han og sluprer en tår øl i sig, inden han fortsætter.

– Jeg fatter ikke, at Martin er blevet så upopulær. Ham og Janne har jo bare spillet spillet. De kendte reglerne - det er sgu' da smart, forklarer han og understreger, at Robinson Ekspeditionen er et spil.

Navnet er Marstrand......Dan Marstrand

– Jeg er gammel ironman, og så har jeg sprunget lidt faldskærm og haft 13 butikker. Så er jeg god til hund og kører hundepatrulje. Nu har jeg solgt butikkerne og lever af jeres penge... ha ha ha, grinede Mr. Robinson og solede sig endnu mere chokoladebrun i scenens rampelys.

Nedtur for Martin optur for Dan Marstrand, der i den sidste ende viste sig at være den største strateg. Jokeren, der levede fem dage alene på en naboø viste sig, trods svære odds, at være den sejeste af alle deltagerne i årets største mediecirkus.

Han snørede dem alle og trak det længste strå.

– Det var en fantastisk oplevelse, men jeg gør det aldrig mere, siger han.

– Man skal turde at tage en risiko. Eventyr uden risiko er kun Disney. Gør livet til jeres hobby.


13/12/99 © Ugejournalen