Franck A genåbnet

UDVIDELSE: Efter et par år som en mellemting mellem en fastfood-bøfrestaurant og en cafe, er Franck A nu igen en fuldblodscafé. Ugejournalen var tilstede på åbningsaftenen.

Af TOMMY ANDRESEN

CENTRUM: Jensens Bøfhus er ude i kulden, Franck A inde i varmen. Odense har fået et nyt in-sted. Den gamle café er bygget om, har fået et helt nyt udseende - sådan da.

Hippe mennesker

Med dørmand og den mørke løber rullet ud, tog Franck A torsdag et skridt ind i det nye årtusinde. Masser af lækre møbler og hippe mennesker var tilstede, da caféen åbnede sidste uge. Med musik fra wonder-jam (Stevie Wonder-kopi) slog Franck A dørene op for et nyt (?) publikum og varslede nye toner i det odenseanske café-liv.

Efter i et par år at have været reduceret til en lille bitte café, fremstår det nye Franck A som et moderne sted, hvor unge som gamle kan slå sig ned. Og dog.

Fordi på åbningsaftenen var det tydeligvis det odenseanske jetset, der havde besluttet sig for at tjekke det nye, gamle sted ud. Stemningen var omtrent lige så høj som musikken, og der blev danset flittigt til både kopimusikken som til de nyeste rytmer fra cd-afspilleren.

For studerende?

Ja, stedet er godt nok i den dyrere ende af skalaen, men mon ikke at Franck A nok skal tiltrække en god bunke studerende. Ugejournalens udsendte er i hvert fald sikker på, at det ikke er sidste gang han har sat sine ben på caféen.

Dog bør de nok ændre deres lukke-politik. Selvfølgelig skal der være et tidspunkt, hvor også den sidste gæst skal ud, men det bør ikke være nødvendigt ligefrem at drive kunderne ud, som var de kvæg. Når først lyset tændes og udskænkningen slutter, skal folk nok finde ud af at gå, og så kan personalet eventuelt gelejde de sidste besværlige ud på en mere håndfast metode.


11/10/99 © Ugejournalen