Roskilde Festival i Odense

FESTIVAL: At besøge en festival er en dyr fornøjelse, men til sommer kan det gøres billigere. Roskilde Festival kommer til Odense, eller rettere, den officielle festivalradio gør.

Af TOMMY ANDRESEN

ODENSE: Metallica, R.E.M. og Marilyn Manson er blandt hovednavnene på dette års Roskilde Festival. Men noget af det vigtige på festivaler er den arbejdsindsats, de frivillige laver. Igen i år er der mange med fra Odense.

Blandt de frivillige findes også radioentusiaster fra Studenterradioen. Ligesom sidste år indgår de i festivalens radiogruppe, der sender under hele festivalen, 24 timer i døgnet.

Festivalen i Odense

Som en del af aftalen med Roskilde Festival bliver radioudsendelserne sendt i Odense. Det betyder, at odenseanerne kan følge med i, hvad der sker på festivalen, høre interviews med musikere & frivillige og naturligvis musikken.

Det bliver sendt i Studenterradioens normale sendetid, der for tiden er alle hverdage mellem 16 og 24. Tiderne skal dog tages med forbehold, da sendetiderne på frekvensen, 87,9 MHz, i den kommende uge skal fordeles.

– Men der bliver helt sikkert sendt 40 timer fra festivalen", udtaler Studenterradioens formand, Ulrik Aarhus.

Internationalt projekt

Det er udelukkende studerende, der laver festival-radioen. 72 mennesker går der til projektet, fra studenterradioer over hele landet, hvor der i alt bliver produceret 172 timers radio. Festivalradioen har også udenlandske medarbejdere, der i år kommer fra England, Tyskland og de skandinaviske lande.

De udenlandske radiofolk skal blandt andet stå for at lave nyheder til festivalens udenlandske gæster, der udgør en stor del af de besøgende.

Sommerlejr og uddannelse

For radiofolkene fra Odense er der to aspekter: Fornøjelse og arbejde.

Fornøjelsen findes i selve deltagelsen på festivalen. Der er masser af fritid og dermed mulighed for at være "almindelig" festivalbesøgende. Dertil kommer samarbejdet med de frivillige fra landets andre studenterradioer.

–Vi hygger os gevaldigt og knytter nye venskaber med ligesindede", fortæller Ulrik Aarhus.

Samtidig er der mulighed for at lære noget nyt, da alle har hver sin måde at lave radio på.

–Studenterradioens deltagere fik sidste år stort udbytte af at arbejde sammen med nye mennesker. Og så giver det altså fornyet inspiration. Vi kommer tilbage med nyoptanket humør og energi", forklarer radioformanden.


26/04/99 © Ugejournalen