Lokalbrag blev en fuser

B1909 fik en halv time, hvor de matchede OB i lokalbraget på Odense Stadion mandag eftermiddag. Men så viste "de stribede" superligatænder, og to mål i slutningen af første halvleg sænkede "de røde". OB vandt 3-0.

Af JAN BJARKE NIELSEN

Rammerne var der: 13.311 tilskuere, sol fra oven, godt med ristede pølser og rigeligt fa' fra Albani. Der var linet op til en rigtig pokalgyser mellem Odenses to rivaliserende klubber, OB og B1909. Og de efterfølgende 90 minutter på den matte grønsvær skulle vise hvem, der er byens hold nummer ét.

Tarm start

Der var nerver på spil lige fra startfløjtet. Naturligvis. Men at der skulle gå næsten en halv time, før der virkeligt blev testet målmænd, havde kun de færreste forudset inden kampen.

Begge hold havde svært ved at få angrebsspillet til at køre, og da ingen turde tage de store chancer, blev det aldrig til rigtig lokalbold de første 30 minutter.

Wael åbnede

Men et klumpspil fem minutter før pausefløjtet startede en ren OB-fest. Nierne fik ikke losset bolden væk fra eget felt, og læderklatten landede for fødderne af Nikolai Wael, der med en ren flugter placerede B1909s målmand Kasper Broholm.

– Det var rart igen at komme på måltavlen, men jeg har det jo også lidt nemmere nu, hvor jeg er kommet væk fra forsvaret, forklarede Wael med et lumsk smil.

Bare to minutter senere tog Ulrik Pedersen igen affære i niernes forsvar og bankede bolden til en fortjent halvlegsføring på 2-0.

Nierne kom igen

Og så skulle man tro, at den kamp var overstået. Men nierne tog frisk fat efter pausen, hvor Thomas Dongsted kunne have reduceret OBs tomålsføring. Men Dongsted var ikke kold nok i situationen alene med Lars Høgh, for man lister ikke bare bolden under en aldrende, men stadig flyvende, Høgh.

I stedet fik Ronnie Ekelund en lang bold op på niernes banehalvdel, og da der ikke var nogen med indeover, placerede den farlige OB-angriber kynisk bolden under Kasper Broholm.

– Det var da kanon, ikk'?, spurgte Ekelund UGEJOURNALENs udsendte frækt efter kampen.

Og så var kampen afgjort.

Dumt Damsted

Med en 3-0 føring til OB var nogle tilskuere begyndt at forlade Odense Stadion for at undgå at havne i en bilkø ind af Middelfartvej. Og det skulle B1909s John Damsted også have gjort.

Han var kommet med i startopstillingen efter at have siddet udenfor med to dages karantæne fra Svendborg-kampen. Fire minutter før dommerens slutfløjt høvlede Damsted totalt umotiveret benene væk under OBs Ulrik Laursen. Dommen var klar: Endnu et rent rødt kort og yderligere to dages karantæne til Damsted - en dyr dreng for B1909.

Endelig OB

Sejren sendte for første gang siden Brøndby-kampen OB på den rigtige kurs mod superligaen.

– Det var rart. Endelig kommer vi til at spille det rigtige spil. Vi får jo spillet til at køre flot op, så sejren var måske lidt for lille, sagde Per Pedersen i en jubelsummende omklædningsrum bagefter.

Måske var det 0-1 nederlaget til Esbjerg i torsdags, der tændte Oberne i dag mod nierne.

De "stribede" har stadig seks point ned til Esbjerg og yderligere fire ned til Herning på tredjepladsen.